Петро Порошенко \ REUTERS

Президент Петро Порошенко заявив, що лінія оборони України максимально укріплена, українські воїни готові у будь-який момент дати відсіч країні-агресору.

Читайте такожПорошенко заявив про значне посилення угруповання сил РФ в Азовському морі

Як передає кореспондент УНІАН, про це Порошенко повідомив під час зустрічі з воїнами 72-ї окремої механізованої бригади ЗСУ, які виконують завдання у зоні проведення операції Об’єднаних сил на Донбасі.

Відео дня

За його словами, в Україні підвищилася інтенсивність підготовки органів управління і військ, особливо на територіях 10 областей, що межують з РФ.

«Резервісти стоять у чергах у військкоматах, готові негайно бути спрямовані до лав Збройних сил. Зараз наші воїни навчаються на полігонах, у навчальних центрах, які зараз розташовані по всій території України», - зауважив глава держави.

Порошенко відзначив, що бойові бригади були укомплектовані резервістами першої черги в стислі терміни. «Проходять заходи нарощування бойових спроможностей резервів, перевірка їх готовності до відбиття можливого наступу», - заявив глава держави.

«Воєнний стан ми запроваджували для того, щоб агресор набагато більшу ціну заплатив, якщо прийме надзвичайно безвідповідальне рішення щодо продовження агресії проти нашої держави. Наголошую, що зараз внаслідок тих заходів, які були застосовані, наша лінія оборони укріплена максимально, а українські воїни у будь-який момент готові дати відповідь на провокативні дії агресора», - заявив він.

Також Порошенко висловив вдячність воїнам 72-ї ОМБр, які, виявляючи мужність та героїзм, надійно утримують позиції, захищаючи українську землю.

Як повідомляв УНІАН, після нападу Росії на українські кораблі в районі Керченської протоки з 26 листопада на 30 діб запроваджено воєнний стан у 10 областях України, розташованих уздовж російського кордону і придністровської ділянки українсько-молдовського кордону, а також уздовж узбережжя Чорного та Азовського морів.