Ілюстрація / REUTERS

Обмеження Державної прикордонної служби на в’їзд чоловіків-громадян Росії в Україну продовжують діяти, оскільки загроза на кордоні з РФ зберігається. 

Про це в коментарі УНІАН повідомив помічник голови Держприкордонслужби України Олег Слободян.

За його словами, Державна прикордонна служба продовжує виконувати свої обов’язки так само як і під час дії воєнного стану.

Відео дня

«Ми здійснюємо посилений контроль за в’їздом іноземців на територію України», - зазначив він.

Читайте такожПрикордонники розповіли, скільки росіян не пустили в Україну з початку дії воєнного стану

«Звісно, в епіцентрі нашої уваги громадяни РФ, в першу чергу чоловіки віком від 16 до 60 років, але ми також звертаємо увагу і на жінок, які в тому числі можуть виконувати завдання спецслужб або якимось іншим чином брати участь в дестабілізаційних заходах на території України», - додав Слободян.

За його словами, якщо, наприклад, росіянин у віці 35 років їде в Україну з метою возз’єднання сім’ї чи провідати хвору матір чи, щоб взяти участь в спортивних заходах і він не порушував законодавства України щодо в’їзду в тимчасово окупований Крим – то ДПСУ приймає позитивне рішення і пропускає на територію України.

Читайте такожВ Україні порушили першу справу через незаконний перетин кордону

«Наскільки мені відомо, то строки дії цих обмежень невизначені, тому що загроза на кордонах України і безпосередньо на кордоні з РФ зберігається», - резюмував він. 

Як повідомляв УНІАН, 30 листопада голова ДПСУ Петро Цигикал заявив, що у зв'язку з введенням військового стану в 10 областях громадянам чоловічої статі з РФ у віці від 16 до 60 років обмежений в'їзд на територію України.

Воєнний стан в 10 областях, розташованих уздовж російського кордону і придністровської ділянки українсько-молдовського кордону, а також вздовж узбережжя Чорного і Азовського морів, тривав 30 діб - з 14.00 26 листопада до 14.00 26 грудня.

26 грудня перший заступник міністра внутрішніх справ Сергій Яровий заявив, що Рішенням Ради національної безпеки і оборони продовжено дію обмежувальних заходів Державної прикордонної служби щодо в'їзду до України чоловіків - громадян Росії.