Порошенко розповів мешканцям Здолбуніва про реформи у збройних силах / фото УНІАН

Президент України Петро Порошенко заявив, що українська армія у 2020 році буде організована та здатна діяти повністю за стандартами Північноатлантичного альянсу.

Читайте такожНа останній зустрічі в Брюсселі всі казали про необхідність вступу України до НАТО – Полторак

Як передає кореспондент УНІАН, про це Порошенко повідомив під час зустрічі з жителями міста Здолбунів у Рівненській області.

Відео дня

«Наша армія здатна гідно протистояти ворогу, що в рази чисельніший, і це не межа її можливостей. Армія нарощує свою силу, на потребу оборони і безпеки бюджет виділяє суму, що перевищує 5% ВВП», - заявив він.

Порошенко зазначив, що Україна інвестує частину ресурсів в оборонно-промисловий комплекс, відновлює роботу конструкторських бюро.

«Кожного місяця українське військо отримує десятки і сотні одиниць нової і модернізованої зброї і техніки, в тому числі літаків і ракет, і не лише це», - додав глава держави.

Також президент зазначив, що українська дипломатія зміцнила міжнародну коаліцію на підтримку України. «Йдеться зараз про дуже широкий спектр підтримки від санкцій і допомоги в підготовці фахівців на багатьох полігонах, які були побудовані або відроджені, і аж до постачання такої зброї, як Javelin», - додав він.

За його словами, раніше українські позиції на Донбасі обстрілювалися з танків. «Як тільки вони дізналися, що на озброєння надійшли Javelin – російські танкісти відмовляються виїжджати на позиції і це надзвичайно ефективний психологічний ефект від надходження Javelin до ЗСУ», - додав президент.

Порошенко підкреслив, що «у 2020 році ЗСУ будуть зорганізовані та здатні діяти повністю за стандартами НАТО відповідно до закону про національну безпеку».