Порошенко зазначив, що комусь дуже не подобається надання томосу ПЦУ \ УНІАН

Президент Петро Порошенко наголошує, що Православна церква України, що отримала томос про автокефалію у статусі митрополії, є самостійною церквою.

Читайте такожВселенський патріархат оприлюднив текст томоса для України

Як передає кореспондент УНІАН, про це глава держави повідомив під час подячного молебню за отримання томосу про автокефалію та утворення Православної церкви України у кафедральному соборі Святої Трійці у Луцьку.

Відео дня

«Зараз когось корчить, хтось дуже незадоволений тим, що ми маємо томос. Комусь не подобаються наші подячні молитви, коли ми дякуємо Господу за це. Хтось шукає в цьому томосі відсутність автокефалії – не знайдете і не слухайте ваших інструкцій з Москви – вони точно до добра не доведуть», - заявив він

«Шукають, що митрополія не є самостійність. Це неправда…моя порада – сходіть до Православної церкви України покайтеся, сходіть на сповідь, причастіться, воно точно попустить і буде легше вам», - додав президент.

Як повідомляв УНІАН, 15 грудня Об'єднавчий собор представників українських православних церков обрав митрополита Переяславського та Білоцерківського Української православної церкви Київського патріархату Єпіфанія предстоятелем єдиної помісної Православній церкві України.

6 січня в соборі святого Георгія в Стамбулі Вселенський патріарх Варфоломій вручив томос про надання автокефалії ПЦУ її предстоятелю, митрополиту Київському і всієї України Епіфанію.