У Києві проведуть конкурс на право оренди будівлі кінотеатру «Київ»  / фото УНІАН

Києву необхідно зберегти кінотеарт "Київ".

Про це написав на своїй сторінці у Facebook міністр закордонних справ України Павло Клімкін.

Читайте такожОрендаря кінотеатру «Київ» для здійснення кінопоказів визначать на прозорому тендері – КМДА

Відео дня

"Доля кінотеатру "Київ" мене дуже хвилює. Саме тут вже багато років поспіль успішно проходить Київський міжнародний кінофестиваль "Молодість". І саме тут іноземні посольства проводять національні дні кіно. Кінотеатр "Київ" - один із тих арт-об'єктів, які є безумовною частиною столичної ідентичності. Важко уявити, скільки перших побачень пройшло за цими дверима. Або ж скільки було тут буквально на колінках написано рецензій, завдячуючи спеціальним та фестивальним кінопоказам. І просто неможливо уявити культурну карту нашої столиці без кінотеатру "Київ". Знаю, що Київрада збирається оголосити конкурс щодо подальшого орендаря. Києву потрібен "Київ", - повідомив він.

Як повідомляв УНІАН, у Києві проведуть конкурс на право оренди майнового комплексу кінотеатру «Київ» у зв’язку з завершенням угоди з ТОВ «Культурний центр «Кінотеатр «Київ».

Довідка УНІАН. Кінотеатр «Київ» розташований на вулиці Велика Васильківська, 19, є комунальним кінотеатром і останні роки перебуває в оренді. Кінотеатр «Київ» відкрився 23 листопада 1952 року. Будівництво кінотеатру почалося ще до війни. Завдяки новим рішенням «Київ» став одним із зразкових кінотеатрів країни. З 2000 року в кінотеатрі почався перший за п'ятдесят років капітальний ремонт. Кінотеатр було повністю реконструйовано. Тепер це культурний центр «Кінотеатр «Київ».