Епіфаній після отримання томосу заявив про утвердження автокефальної Православної церкви України / фото УНІАН

Предстоятель Православної церкви України (ПЦУ) митрополит Київський і всієї України Епіфаній заявив, що його інтронізація (зведення на престол) може відбутись на початку лютого.

Про це він заявив в інтерв'ю телеканалу «Прямий». «Інтронізація буде на початку лютого місяця. Це буде оголошено офіційно. Поки що оголошення як такого немає. Ми оголосимо це офіційно. І, відповідно, вже після офіційної інтронізації відбудеться перше засідання Священного синоду», - сказав Епіфаній.

Читайте такожЕпіфаній сподівається, що усі православні церкви визнають ПЦУ

Відео дня

Інтронізація – це урочисте богослужіння, під час якого здійснюється зведення новообраного предстоятеля церкви на його кафедру.

Як повідомляв УНІАН, 15 грудня Об'єднавчий собор представників українських православних церков обрав митрополита Переяславського та Білоцерківського Української православної церкви Київського патріархату Епіфанія предстоятелем єдиної помісної Православній церкві України.

6 січня в соборі Святого Георгія у Стамбулі вселенський патріарх Варфоломій вручив томос про надання автокефалії ПЦУ її предстоятелю, митрополиту Київському і всієї України Епіфанію.