За словами співрозмовника, в Росії велика частина суспільства пройде через процес депутінізації фото Kremlin.ru

У Російській Федерації відбудеться розвінчання культу особистості нинішнього президента країни Володимира Путіна.

Влада РФ неминуче буде відрікатися від свого колишнього кумира, розповів російський соціолог і публіцист Ігор Ейдман під час чату на Главреді.

За словами співрозмовника, в Росії велика частина суспільства пройде через процес депутінізації і розвінчання культу особи Путіна.

Відео дня

"Я впевнений, що розвінчання культу особи Путіна буде. Хто сьогодні засипає квітами пам'ятники Сталіну (радянський диктатор Йосип Сталін — Ред.) в Росії? Це робить якась секта довбанутих сталіністів. Ось така ж секта довбанутих путіністів може надалі існувати...", — зазначив експерт.

Читайте такожРосійський соціолог спрогнозував дії "банди Гундяєва" після Томосу

Соціолог вважає, що "вся бюрократія і влада неминуче будуть відрікатися від свого колишнього кумира і скидати його віртуальні постаменти у багнюку, як це було після смерті Сталіна".

"Тому що їм потрібно буде стверджувати якусь нову систему, прославляти нових керівників, і Путін тут вже проходити не буде", — пояснив він.

"Навпаки, буде вигідно звалити на нього відповідальність і провину за те, що відбувалося в останні роки, за всі ті агресивні дії, які призвели і приведуть Росію до ще більших економічних і політичних проблем", — додав публіцист.

Раніше повідомлялося, що Кремль втрачає підтримку своєї агресивної політики серед росіян.