Сенцов написав нові листи політикам та правозахисникам / фото: Антон Наумлюк

Незаконно засуджений в Росії український режисер Олег Сенцов написав листа першому заступнику голови Верховної Ради Ірині Геращенко.

Читайте такожУ Москві провели пікети за звільнення українських в'язнів Кремля (фото, відео)

«Лист від Сенцова. Просить передати привіт всім українцям. Президенту Порошенку і міністру Павлу Клімкіну», - вказала Геращенко у Facebook.

Відео дня

«Судячи з того, як їх лає російський телевізор – вони роблять усе правильно!» - з листа», - наводить Геращенко слова українця.

За словами віце-спікера Ради, Сенцов не здається, і уважно слідкує за ситуацією в Україні.

«Олег вважає дуже важливим те, що держава нарешті зайнялася підтримкою кіновиробництва і книговидання. Й називає дуже важливим всі програми по підтримці інклюзивної освіти», - зазначина вона.

«Навіть в тюрмі, в інформаційній блокаді, Олег намагається слідкувати за змінами в Україні, особливо в гуманітарній сфері», - підсумувала Геращенко.

Російський правозахисник Микола Щур також повідомив про новий лист від Сенцова, датований 17 січня.

«Олег Сенцов надіслав лист від 17 січня. Пише, що у нього все добре: займається спортом, набрав вагу майже таку, яка була на волі, за останній місяць списав три ручки)). На новорічні свята його, на відміну від Саші Кольченка, в ШІЗО НЕ садили», - зазначив він.

Як повідомляв УНІАН, ФСБ РФ затримала Сенцова в Криму навесні 2014 року, потім його вивезли в Росію. В серпні 2015 року режисера засудили до 20 років ув'язнення за сфабрикованим звинуваченням в організації терактів і підпалів партійних офісів. Сенцов відбуває термін в колонії "Білий ведмідь" на Ямалі.

14 травня 2018 року він оголосив голодування з вимогою звільнити всіх українських політв'язнів. На початку жовтня Сенцов припинив голодовку. У своєму листі режисер зазначив, що в разі продовження голодовки до нього через критичний стан застосували б примусове годування.