Олег Сенцов / REUTERS

Незаконно засуджений у Росії український режисер Олег Сенцов не збирається працювати в російській колонії.

Про це Крим.Реалії повідомив його адвокат Дмитро Дінзе.

«Він (Сенцов – ред.) не збирається трудитися і не бажає бути (притягнутий – ред.) до ніякого виробництва. Може він і може залучатися до праці, але це поняття відносне: легка, важка праця. Може, це праця в бібліотеці», – сказав він.

Відео дня

Читайте такожЄвропарламент закликає РФ негайно звільнити всіх українських політв'язнів

Також Дінзе сказав, що не може «ні підтвердити, ні спростувати» інформацію про виписку українського режисера Олега Сенцова з медичної частини виправної колонії в Лабитнангі.

«Зараз я не можу ні підтвердити, ні спростувати цю інформацію. Я буду в нього тільки в середині січня і дізнаюся про це вже безпосередньо на місці», – сказав Дінзе.

Нагадаємо, 21 грудня у регіональному управлінні ФСВП РФ повідомили, що Олега Сенцова виписали з медичної частини колонії в місті Лабитнангі в Ямало-Ненецькому автономному окрузі.

Як повідомляв УНІАН, ФСБ РФ затримала Сенцова в Криму навесні 2014 року, потім його вивезли в Росію. В серпні 2015 року режисера засудили до 20 років ув'язнення за сфабрикованим звинуваченням в організації терактів і підпалів партійних офісів.

Сенцов відбуває термін в колонії "Білий ведмідь" на Ямалі. 14 травня 2018 року він оголосив голодування з вимогою звільнити всіх українських політв'язнів. На початку жовтня Сенцов припинив голодовку. У своєму листі режисер зазначив, що в разі продовження голодовки до нього через критичний стан застосували б примусове годування.

9 грудня адвокат Дінзе повідомив, що у Сенцова внаслідок голодовки виявлено «органічне ураження серця, печінки та нирок».

25 жовтня Сенцову була присуджена премія Європарламенту «За свободу думки» імені Андрія Сахарова. Церемонія нагородження відбулася сьогодні, 12 грудня, в Страсбурзі.