ЄС може вдарити по РФ новими санкціями / фото УНІАН

Європейський Союз найближчим часом може розглянути питання запровадження санкцій проти Росії за утримання українських військовополонених моряків.

Про це на своїй сторінці у Twitter повідомив міністр закордонних справ Данії Андерс Самуельсен.

Читайте такожАдвокат назвав єдиний шлях звільнення українських військовополонених моряків

Відео дня

«Росія досі утримує 24 українських моряків. Якщо їх не буде випущено найближчим часом, то ЄС доведеться розглянути санкції проти Росії. Неприйнятна поведінка на Азовському морі» – написав Самуельсен.

Сьогодні Рада ЄС запровадила санкції проти голови ГРУ РФ та його заступника, а також проти двох офіцерів розвідки, причетних до отруєння подвійного агента Сергія Скрипаля та його доньки у британському Солсбері.

Як повідомляв УНІАН, вранці 25 листопада 2018 року Росія заблокувала прохід до Керченської протоки буксиру «Яни Капу» і катерам «Бердянськ» і «Нікополь», які здійснювали плановий перехід з Одеси до Маріуполя.

При виході з Керченської протоки російські кораблі відкрили прицільний вогонь по українських кораблях, які вже поверталися до Одеси, так і не отримавши інформації про можливості проходження через протоку. Окупанти захопили в полон 24 українських військовослужбовці. Троє з них дістали поранення. Українців звинуватили в незаконному перетині кордону РФ (ч. 3 ст. 322 КК Росії, покарання у вигляді позбавлення волі на строк до шести років).

Всі полонені були заарештовані так званим «судом» у Криму, після чого їх відправили до московських СІЗО «Лефортово» і «Матроська тиша».

15 січня Лефортовський райсуд Москви продовжив терміни арешту до 24 і до 26 квітня 20 морякам, 16 січня - ще чотирьом до 24 квітня.