Вирок Януковичу буде оголошено в повному обсязі / фото УНІАН

В Оболонському райсуді Києва розпочали оголошувати вирок колишньому президенту Віктору Януковичу у справі про вчинення державної зради та інших злочинів.

Як передає кореспондент УНІАН, вирок почав оголошувати головуючий у справі суддя Владислав Девятко.

Біля будівлі суду вжито підвищених заходів безпеки: стоять декілька автобусів з правоохоронцями, а також кілька поліцейських вантажівок з загратованими вікнами. Декілька десятків поліцейських чергують у приміщенні суду.

Відео дня

У залі присутні прокурори Максим Крим та Руслан Кравченко, а також троє адвокатів Януковича Олександр Горошинський, Ігор Федоренко та Юрій Рябовол.

Слід зазначити, що до зали суду, де оголошується вирок, заздалегідь прийшли близько 15 молодих людей спортивної зовнішності, які не представилися, хто вони такі. Ці чоловіки зайняли значну частину зали. Під час розгляду справи вони жодного разу не приходили до суду.

Читайте такожВирок Януковичу буде оголошено в повному обсязі

Як повідомляв УНІАН, Януковича звинувачують у державній зраді, пособництві представникам влади Росії в умисних діях, вчинених з метою зміни меж території та державного кордону України на порушення порядку, встановленого Конституцією, веденні агресивної війни, тобто в злочинах, передбачених ч. 1 ст. 111, ч. 5 ст. 27 ч. 3 ст. 110, ч. 2 ст. 437 Кримінального кодексу України.

29 червня 2017 року колегія Оболонського райсуду Києва задовольнила клопотання сторони обвинувачення про спеціальне судове провадження у справі Януковича.

Прокурори просять суд призначити Януковичу покарання у вигляді 15 років позбавлення волі.