Порошенко вчора заявляв про необхідність "холодного миру" з РФ / фото УНІАН

У Кремлі заявили, що між Україною і Росією немає війни, а є "потворні прояви" в Києві.

Про це заявив журналістам прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков, коментуючи на прохання власного кореспондента УНІАН слова президента України Петра Порошенка про те, що Україні потрібен "холодний мир" з Росією.

"Між Україною і Росією немає ніякої війни. Є громадянська війна в Україні та є події в Україні, які спровоковані владою в Києві та які призвели до утворення ось цих двох республік на південному сході країни", - заявив Пєсков.

Відео дня

За його словами, провокації ведуть до нагнітання напруженості на лінії зіткнення і є наслідки для соціально-економічного становища в цих двох "республіках", пов'язані з "політикою Києва на відторгнення від України цих двох республік".

Читайте такожУ Києві відбувся форум Порошенка (відео)

"Ось що є де-факто і багато інших подій, які стали наслідком силового перевороту, який мав місце в Києві. Ніякої війни між Україною і Росією немає, це дві сусідні країни, це два братні народи, але в той же час ми не можемо дати позитивну оцінку того, про що я щойно говорив", - сказав Пєсков.

Як підкреслив Пєсков, є події, які взагалі не підлягають оцінці. "Це дискримінаційні заходи щодо наших компаній, це посягання на власність наших компаній, що є ні що інше як посягання на власність іноземних інвесторів, є посягання на наші ЗМІ, посягання на свободу ЗМІ, посягання на життя і безпеку наших журналістів ... Ми , звичайно найбільше хотіли, щоб усіх цих негативних проявів не було, щоб наші двосторонні відносини були вільні від таких потворних проявів", - сказав Пєсков.

Як повідомляв УНІАН, 29 січня Порошенко на форумі "Від Крут до Брюсселя. Ми йдемо своїм шляхом" заявив: "Звичайно, нам потрібен мир з Росією. Холодний, але мир. Люди втомилися від війни. На цій болючій емоції безустанно грає російська пропаганда та її пустобрехи в Україні ".

"Мир - це повне відновлення територіальної цілісності України і беззаперечне визнання Москвою нашого права йти своїм шляхом. Навіть якщо цей шлях - шлях геть від Москви", - підкреслив президент.