Олександр Шевченко / фото прес-служби політика

Про це в ефірі телеканалу «1+1» заявив кандидат у президенти від УКРОПу, народний депутат Олександр Шевченко.

«Основний вигодонабувач від схеми «Роттердам+» – це, звісно, президент Порошенко. Тому що він якраз не реагує на ці схеми. Якщо він не реагує, а в його руках правоохоронна система, зрозуміло, ким є президент Порошенко і сьогоднішня влада. Він, безумовно, особисто накопичує ці гроші», – наголосив укропівець.

За словами Олександра Шевченка, справедливою ціна на газ буде за умови відсутності існування схеми «Роттердам+» чи інших провладних «прокладок», які штучно підіймають тарифи. За нинішніх умов, зазначив він, кожна родина втратила близько 5 тисяч грн.

Відео дня

«Справедлива ціна – це коли вартість газу, видобутого в Україні, становить приблизно 3,5-4 тисячі гривень за тисячу кубометрів (2,5 тисячі гривень за видобуток плюс вартість транспортування). Нещодавно ж газ коштував 6,9 тисячі гривень, зараз – 8,5 тисячі гривень, згодом буде 10 тисяч гривень. А восени відбудеться ще одне подорожчання – на 15%. Тобто за рік збільшення вартості становитиме практично 70%», – підкреслив Олександр Шевченко.

Водночас укропівець вважає, що наповнювати державний бюджет України необхідно не шляхом грабування українців, а за рахунок розвитку економіки держави, що можливо лише після розробки відповідної стратегії.

«Бюджет потрібно наповнювати за рахунок розвитку економіки. Хтось колись чув про стратегію розвитку держави, щоб забезпечити робочі місця, конкуренцію серед роботодавців за кваліфікованих працівників для забезпечення достойного рівня життя? Єдина стратегія нинішньої влади – пограбувати український народ», – резюмував представник УКРОПу.