REUTERS

Як передає кореспондент УНІАН, про це сьогодні на прес-конференції в Дніпропетровську повідомив Генеральний секретар ОБСЄ Ламберто Дзанньєр.

«Загалом ОБСЄ вітає підсумки зустрічі в Мінську, вважає їх важливими і потрібними, такими, що сприятимуть стабілізації і миру в Україні. Ми аналізуємо підсумки цих зустрічей і це вплине (на те), що конкретно робитиме місія ОБСЄ на місцях. Перші висновки після переговорів - перш за все, повинні дотримуватись Мінські домовленості, досягнуті у вересні минулого року. За результатами сьогоднішньої зустрічі ми можемо вирішити – чи відповідають завдання місії нинішньому моменту чи потрібно вносити зміни в мандат місії для ефективнішого виконання завдань ОБСЄ», - заявив Дзанньєр.

Читайте такожОБСЄ: З Чорнухинської колонії через обстріл втекли 340 ув'язнених

Відео дня

Як повідомляв УНІАН, сьогодні, 12 лютого, в Мінську за підсумками переговорів лідерів «нормандської четвірки», які тривали понад 16 годин, затверджено комплекс заходів, спрямованих на імплементацію вересневих Мінських домовленостей. Крім того, підписано декларацію лідерів України, Франції Німеччини і РФ на підтримку цих заходів.