Насірова облили водою / Скріншот

Кандидата в президенти України Романа Насірова облили водою під час ефіру.

Інцидент стався в ефірі програми "Перші про головне. Коментарі" на телеканалі ZIK, коли чиновники обговорювали питання, чи буде Україна економічно здатна виплачувати високі пенсії.

Читайте такожНасіров приховав на британських рахунках майже 300 тисяч доларів - САП

Народний депутат Сергій Шахов поцікавився у Насірова, чи «працював він при цій владі, яка три роки не дає звіту».

"Ви хотіли йти в президенти, ви пішли? Пішли. Всім кандидатам потрібно проходити детектор брехні і психіатричну лікарню. Ви зараз говорите людям про заробітну плату, про пенсії, а при якій владі ви працювали?" - сказав нардеп.

Після цього Шахов заявив, що всім кандидатам треба освіжитися і облив його водою зі склянки. У відповідь Насіров заявив, що нікому ще не вдалося підмочити його репутацію.

Як повідомляв УНІАН, 10 листопада 2017 року прокурори САП направили до суду обвинувальний акт проти тодішнього голови ДФС Насірова і його підлеглого - керівника Департаменту погашення боргу ДФС Володимира Новикова.

Насірову інкримінується зловживання владою або службовим становищем та службове підроблення за ст. 364 і 366 Кримінального кодексу України, його підлеглому - вчинення злочинів, передбачених ч.5 ст.27 (види співучасників), ч.2 ст.364 (зловживання владою або службовим становищем).

За версією слідства, Насіров у 2015-2016 роках, діючи в інтересах народного депутата Олександра Онищенка, ініціював необґрунтовані рішення про розстрочення податкового боргу трьом компаніям, що завдало державі збитків на суму майже 2 млрд грн.

Кабмін 3 березня 2017 року відсторонив Насірова від виконання обов'язків голови ДФС на час проведення розслідування, а 31 січня 2018 року звільнив з цієї посади.

11 грудня 2018 р. Окружний адмінсуд Києва визнав протиправним рішення, яким Насірова було звільнено з посади голови ДФС.

У січні 2019 р. Кабмін оскаржив рішення про поновлення Насірова на посаді голови ДФС.

11 січня Шевченківський райсуд Києва дозволив Насірову залишати межі Києва та області.