Україна робитиме все необхідне для гарантування національної безпеки на морських шляхах \ УНІАН

Президент  Петро Порошенко наголошує, що Україна здатна протистояти загрозам з боку Росії та іншим кризовим явищам, створеним Москвою у Причорномор’ї.

Читайте такожКораблі ВМС України зобов'язані пройти через Керченську протоку, аби відстояти право на вільне судноплавство - експерт

Як передає кореспондент УНІАН, про це Порошенко сказав на нараді з питань розвитку морегосподарського комплексу в Ізмаїлі Одеської області.

Відео дня

«Морський шлях привабливий тоді, коли він є безпечним, тому Україна робитиме все необхідне для гарантування національної безпеки на морських шляхах», - запевнив він.

За словами президента, Україна буде розвивати та зміцнювати Військово-морські сили. «Ми будемо нарощувати партнерство з НАТО, ми не дамо Росії витіснити України з Причорномор’я», - наголосив глава держави.

Крім того, Порошенко підкреслив, що «завдяки зміцненню Військово-морських сил Україна стала здатною бути вагомим контриб'ютором у системі безпеки всього східного Середземномор’я разом з нашими партнерами з НАТО».

«Ми здатні протистояти загрозам, іншим кризовим явищам у цьому регіоні, в першу чергу, створеним РФ», -зауважив президент.