Україна працюватиме над розширенням ухваленого Радою ЄС «азовського пакету» / фото shutterstock.com

Заступник глави Адміністрації президента України Костянтин Єлісєєв заявив, що Україна працюватиме над розширенням ухваленого Радою ЄС «азовського пакету» санкцій проти РФ.

Як передає кореспондент УНІАН, про це Єлісєєв повідомив під час брифінгу в Києві.

«Для нас принципово важливо, що відомий Керченський акт російської агресії ще більше консолідував міжнародну підтримку, саме тому говорили і обговорювали так званий «азовський пакет» санкцій, і як наслідок, наші партнери і США, і ЄС були єдині, що такий пакет санкцій має бути ухвалений», - заявив він.

Відео дня

Читайте також"Інформація є": Клімкін анонсував нові санкції США проти РФ "найближчим часом"

За його словами, міжнародні партнери України під час Мюнхенської конференції з безпеки підтримали ідею про те, що ціна російської агресії має постійно зростати.

«Якраз наша участь в конференції (в Мюнхенській конференції з безпеки – УНІАН) збіглася з тим, що ЄС готувався до засідання Ради міністрів ЄС, яке сьогодні відбулося, і я хотів би сказати, що принципово важливо, що нарешті ЄС після певної паузи ухвалив важливе рішення про новий пакет санкцій – так званий «азовський», - наголосив Єлісєєв.

«Це лише початок. Ми на цьому не будемо зупинятися, і я думаю, що ми будемо працювати далі з тим, щоб «азовський пакет» наповнювався змістом і розширювався, і посилювався», - підкреслив він.