REUTERS

Держкомтелерадіо у вівторок, 19 лютого, розширив список російських видань, заборонених до продажу на території України. В нього були внесені 19 книг, в яких присутні ознаки пропаганди і комуністична символіка.

Читайте такожДержкомтелерадіо не дозволив ввезти з Росії в Україну ще 13 книг

"Не буде поширюватися в Україні книга бізнес-консультанта Сергія Бехтерева "Як працювати в робочий час: правила перемоги над офісним хаосом", яка побудована на прикладах роботи владних структур Росії. Не надано дозволу на ввезення книжки Ігоря Намаконова "Кроссфіт мозку: Як підготувати себе до вирішення нестандартних завдань", в якій як мантра повторюються слова "Росія дивовижна і що дивує країна, а ми, її громадяни, дивовижні люди", - йдеться в тексті рішення.

Відео дня

Під заборону також потрапили низка дитячих видань та книги авторів радянського періоду, в оформленні яких використовується комуністична і російська символіки. Крім того, заборонена реалізація книги Мартіна Догерті "Світ вікінгів. Повсякденне життя Дітей Одіна", в якій, як наголошується, "фальсифікується факти, а культурні пам'ятки епохи Київської Русі називаються руськими".

У список включена книга Наталії Малиновської "Записки практикуючої відьми", передмову до якої рекламує російські телеканали.

"Не надано дозволу на ввезення книжки Ніно Билиходзе "Грузинська кухня: любов на смак" (ТОВ Ексмо), в якій використані коментарі відомих росіян, імена яких внесені Міністерством культури України в перелік осіб, які створюють загрозу національній безпеці", - додали в комітеті.

Як повідомляв УНІАН, у 2018 році було надано 97 відмов у видачі дозволів на ввезення 477 тыясяч примірників видань антиукраїнського змісту. Складено 27 адміністративно-господарських протоколів про порушення правил розповсюдження видавничої продукції. Сума штрафних санкцій склала 1005210 грн.