Сергій Лавров / REUTERS

Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров заявляє, що закріплення в Конституції України курсу країни на Євросоюз і НАТО спрямоване на знищення Мінських домовленостей.

Як передає власний кореспондент УНІАН у РФ, про це Лавров сказав на зустрічі з представниками Асоціації європейського бізнесу.

Читайте такожЛавров вибухнув погрозами на адресу Порошенка через підготовку Україною нового проходу кораблів через Керченську протоку

Відео дня

"Те, що зараз з такою гордістю і помпою президент Порошенко підписав закон, що зобов'язує Україну вступати до НАТО, викликало в мене ще більші сумніви - чи хоче він виконувати Мінські домовленості", - сказав Лавров.

Він стверджує, що від Донбасу Україна вимагає "возз'єднатися не на основі Мінських угод, а на основі Конституції, яка тепер "вимагає вступу до НАТО".

"Ця провокація спрямована на пряме знищення Мінських домовленостей", - сказав Лавров.

За його словами, Франція і Німеччина повинні звернути увагу на це і пред'явити "ці закономірні й очевидні претензії українському керівництву".

"Мабуть, доведеться це вже робити після виборів (президента), а потім будуть парламентські вибори", - зазначив Лавров.

Як повідомляв УНІАН, 7 лютого Верховна Рада ухвалила президентський закон про внесення змін до Конституції України щодо стратегічного курсу держави на набуття повноправного членства України в Європейському Союзі і НАТО (№ 9037).

19 лютого закон підписав у Верховній Раді президент Петро Порошенко.

20 лютого закон був опублікований у газеті «Голос України», а сьогодні, 21 лютого, він набрав чинності.