Журналіст розказав про можливу роль Матіоса у скандалі з Гладковським / фото УНІАН

Інформація про масштабне розкрадання державних коштів в оборонному секторі могла потрапити до журналістів проекту «Наші гроші» за сприяння головного військового прокурора Анатолія Матіоса, вважає журналіст Сергій Іванов.

Відповідну заяву Іванов виклав у Facebook.

Читайте також«Укроборонпром» звинуватив журналістів «Наших грошей» у маніпулятивному викладі інформації

«В листопаді 2017 року Головна військова прокуратура розслідувала кримінальні провадження про розкрадання в оборонці. В провадження фігурували підприємства, які фігурують в матеріалі BIHUS.info, у т.ч. "Оптимумспецдеталь" Віталія Жукова, шестірки заступника секретаря РНБО Гладковського (в дівоцтві - Свинарчука). В ході обшуків у Жукова було вилучено незапаролений смартфон, в якому підлеглі Матіоса знайшли листування, фрагменти якого ми побачили вчора», - вказав він.

За словами Іванова, коли Матіос отримав в свої руки цей компромат, то замість проведення слідчих дій продав його зацікавленим особам-фігурантам.

Журналіст пише, що Матіос пішов з цими матеріалами до одного з кандидатів в президенти і передав їх йому в обмін на обіцянку отримати крісло генпрокурора в разі перемоги цього кандидата на виборах.

"Але паралельно, не з чуток знаючи про ціну обіцянок політиків, для підстраховки Матіос організував витік інформації журналістам", - зазначив Іванов.

"Звичайно, Матіос дуже хотів би, щоб це розслідування не виходило зараз, в такий незручний для нього момент, але Бігус і команда зробили те, що мали зробити, за що великий їм респект", - наголосив він.

«І тепер я дуже не заздрю Матіосу. З одного боку його ніжно тримають за горло члени ОЗГ Гладковського-Порошенка, які наївно думали, що компру знищено, з іншого боку - ціла купа ображених і розорених ним людей з туманним бандитським минулим. Якщо Матіоса звільнять, можна починати робити ставки, скільки він проживе в Україні (або просто проживе)», - підсумував він.

Як повідомляв УНІАН, напередодні проект «Наші гроші з Денисом Бігусом» оприлюднив розслідування, в якому стверджується, що син першого заступника секретаря РНБО Олега Гладковського Ігор причетний до схем масштабного розкрадання бюджетних коштів в оборонному комплексі.

Стверджується, що Гладковський-молодший і його партнери вступили в змову з оборонними чиновниками. Вони скуповували військові запчастини у російських контрабандистів, а також - на складах української армії. Ціни на запчастини, які часто не відповідали будь-яким нормам якості, накручувалися в рази.

Цей «товар» за змовою з керівництвом «Укроборонпрому» продавали на оборонні заводи. Таким способом група нібито отримала від «Укроборонпрому» щонайменше 250 млн грн.

Олега Гладковського журналісти називають другом нинішнього президента Петра Порошенка і «смотрящим за оборонкою».

Після скандалу Порошенко був змушений відсторонити Гладковського від виконання обов'язків.