В СБУ спростовують заяву керівництва МВС  / фото пресс-служба СБУ

В Службі безпеки України спростовують заяву керівництва Міністерства внутрішніх справ щодо причетності спецслужби до прослуховування кандидата у президенти Володимира Зеленського.

Про це повідомляє прес-центр СБУ.

«Служба безпеки України офіційно заявляє: повідомлення з боку керівництва МВС та наближених до нього окремих народних депутатів України щодо причетності СБУ до прослуховування кандидата у президенти Володимира Зеленського є свідомим поширенням неправдивої інформації задля дискредитації української спецслужби», - йдеться у заяві.

Відео дня

Читайте також"Це не пов’язано": в СБУ стверджують, що прослуховували не Зеленського

Зазначається, що в МВС ще до «гучного викриття» було відомо, що 4 березня за адресою вул. Білоруська, 26 співробітники СБУ проводили оперативно-технічні заходи, що здійснювалися на підставі ухвали апеляційного суду м. Києва та за погодженням з Генеральною прокуратурою відносно особи, яка обґрунтовано підозрюється контррозвідкою Служби безпеки у державній зраді (стаття 111 КК України).

«Це призвело до розшифровування оперативно-технічних заходів та зриву операції з документування злочинної діяльності в інтересах російських спецслужб. Керівництво МВС свідомо оприлюднило відео і фото спеціальної техніки, розкрило форми і методи роботи співробітників СБУ, чим навмисно допустило виток інформації з обмеженим доступом, нанесло шкоду національним інтересам держави. За вказаним фактом 6 березня поточного року Державним бюро розслідувань розпочато кримінальне провадження», - наголосили в спецслужбі.

Голова СБУ Василь Грицак заявив про готовність надати керівництву МВС доступ до матеріалів цієї справи.

«Це дасть їм змогу особисто впевнитися у тому, що матеріали стосуються виключно документування факту державної зради конкретного громадянина України та не мають жодного відношення ані до В.Зеленського, ані до будь-якого іншого політичного діяча», - підкреслив Грицак.

Він закликав спростувати попередні заяви про прослуховування СБУ та вибачитися перед громадськістю і співробітниками Служби безпеки.

Як повідомляв УНІАН, 4 березня у поліції Києва заявили, що перевіряють інформацію про встановлення невідомого технічного обладнання біля офісу кандидата у президенти Зеленського.

«До Шевченківського управління поліції надійшло повідомлення про невідому коробку на даху будівлі на вулиці Білоруській. Коли правоохоронці прибули на місце події, до них звернувся охоронець кандидата на пост президента України Володимира Зеленського. Він розповів, що на даху житлового будинку невідомі особи встановлювали підозрілі предмети», - зазначили у поліції.

Вибухотехніки перевірили ці предмети, небезпеки для життя людей вони не становили. Інформація про знахідку була передана в органи прокуратури та СБУ. Згодом у поліції повідомили, що слідчі розпочали кримінальне провадження за ч. 1 ст. 359 (Незаконні придбання, збут або використання спеціальних технічних засобів отримання інформації) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає штраф від двохсот до тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеження волі на строк до чотирьох років, або позбавлення волі на той самий строк.

Своєю чергою в СБУ тоді заявили, що спецслужби провели заходи на вул. Білоруській, 26, але вони не пов’язані з жодним кандидатом у президенти.