Президент нагадав, що був введений так званий "азовський" пакет санкцій / УНІАН

Президент Петро Порошенко не чекає позитивних новин щодо звільнення українських військовополонених моряків до президентських виборів, які відбудуться 31 березня.

Читайте також"Азовський пакет" санкцій проти 8 росіян буде впроваджено в середині березня - джерело

Про це глава держави сказав в інтерв’ю телеканалу ICTV, повідомила прес-служба президента.

Відео дня

Порошенко наголосив, що українська влада робить все можливе для звільнення захоплених Росією українських моряків.

"Не відбувається жодної міжнародної зустрічі на найвищому рівні, де би питання звільнення українських моряків, кораблів і деокупації Керченської протоки і Азовського моря не було би порушено мною, за моїм дорученням міністром закордонних справ або нашими партнерами по НАТО", - відповів глава держави на питання, які шанси витягнути з російського полону українських моряків, які вже 100 днів ув'язнені в РФ.

Він нагадав, що був запроваджений так званий "азовський пакет" санкцій і дуже жорсткі вимоги всього світу, щоб повернути українців на Батьківщину.

"На жаль, я не чекаю позитивних новин до президентських виборів. Путін чітко наголосив, що він не буде робити жодного кроку", - сказав президент і додав, що робота зі звільнення українців триває.

Як повідомляв УНІАН, вранці 25 листопада 2018 року Росія заблокувала прохід до Керченської протоки буксиру «Яни Капу» і катерам «Бердянськ» і «Нікополь», які здійснювали плановий перехід з Одеси до Маріуполя. При виході з Керченської протоки російські кораблі відкрили вогонь на ураження по українських кораблях, які вже поверталися до Одеси, так і не отримавши інформацію про можливість проходження через протоку.

Окупанти захопили в полон 24 українських військовослужбовців. Троє з них дістали поранення. Українців звинуватили в незаконному перетині кордону РФ (ч. 3 ст. 322 КК Росії, покарання у вигляді позбавлення волі на строк до шести років). Всіх полонених було заарештовано так званим «судом» в Криму, після чого їх відправили до московських СІЗО «Лефортово» і «Матроська тиша».

26 січня трьох поранених українських моряків перевели з «Матроської тиші» до «Лефортово». У січні Лефортовський райсуд Москви продовжив терміни арештів захопленим українським військовим до кінця квітня.