Ілюстрація / REUTERS

Комітет постійних представників країн-членів Європейського Союзу (Coreper) ухвалив новий «азовський пакет» санкцій щодо Росії.

Про це повідомив президент України Петро Порошенко у Facebook.

Читайте такожТрамп продовжив санкції проти Росії через окупацію Криму

Відео дня

«Вітаю рішення Комітету постійних представників ЄС запустити новий «азовський пакет» санкцій щодо Росії за відкритий та нахабний акт збройної агресії проти українських моряків та кораблів у Чорному морі та Керченській протоці», - заявив глава держави.

«Вдячний за підтримку моєї ініціативи та незмінну солідарність та єдність з українським народом у відсічі російському агресору. Ми забезпечуємо потужний міжнародний тиск на Кремль для звільнення наших військовополонених, відновлення свободи судноплавства в Азовському морі, забезпечення міжнародного статусу Керченської протоки та припинення економічної блокади Росією українського Приазов’я. Ближчим часом планую відвідати Брюссель для подальшої координації дій спільно з ЄС та НАТО», - наголосив Порошенко.

«Разом ми сильніші і точно переможемо!» - підсумував президент.

Водночас, як повідомляє польський кореспондент «Радіо Вільна Європа/Радіо Свобода» Рікард Йозвяк у Twitter, посли ЄС погодилися запровадити санкції проти 8 осіб з Росії, відповідальних за затримання і взяття під варту 24 українських моряків. Він додав, що це рішення офіційно буде оформлено наступного тижня. Також наступного тижня будуть продовжені на 6 місяців санкції проти 163 осіб та 44 компаній за порушення суверенітету України.