Порошенко обіцяє сьогодні призначити нового посадовця РНБО / фото УНІАН

Президент України Петро Порошенко заявив, що має намір сьогодні призначити посадовця Ради національної безпеки та оборони, відповідального за переозброєння Збройних сил та співпрацю з НАТО.

Як передає кореспондент УНІАН, про це Порошенко повідомив під час форуму «Від енергоефективності до енергонезалежності» сьогодні в Києві.

Читайте такожПорошенко ініціював звільнення голови Полтавської ОДА

Відео дня

«Сьогодні я підпишу указ про дуже важливе кадрове призначення в Раду національної безпеки і оборони України людини, яка буде одночасно очолювати комісію по оборонній промисловості і військово-технічному співробітництву», - заявив він.

Порошенко додав, що з’явиться посадовець, який безпосередньо опікуватиметься питанням переозброєння ЗСУ та інших військових формувань і питаннями співпраці України з НАТО.

При цьому президент не назвав прізвище особи, яка буде займатися переліченими питаннями.

Як відомо, раніше голова експертної організації StateWatch Гліб Канєвський з посиланням на лист апарату РНБО зазначив, що відсторонений, а потім звільнений після резонансного журналістського розслідування щодо розкрадань в оборонній сфері перший заступник секретаря Ради національної безпеки і оборони Олег Гладковський відповідав за координацію військово-технічної і військово-промислової політики, функціонування оборонно-промислового комплексу, а також участь у Спільній робочій групі Україна-НАТО з оборонно-технічного співробітництва.