Міхеіл Саакашвілі у Варшаві / REUTERS

Перший віце-спікер ВР Ірина Геращенко вважає, що повернення в Україну одного з лідерів «Руху нових сил» Міхеіла Саакашвілі призведе до хаосу і агресії.

Про це вона написала на своїй сторінці у Facebook.

Читайте такожСаакашвілі: Порошенко в 2014 році говорив про "обмін" Криму на членство України в Євросоюзі і НАТО

Відео дня

Політик заявила, що «ті, хто принижували українських прикордонників» і проривали український кордон, прагнуть реваншу, оскільки для них для них кордон – це умовність, а прикордонники – статисти. 

«Забули ці кадри? Я - ні. Й саме так в 2014 на Донбасі, через прорив кордонів, напад на прикордонників, яких бив озвірілий натовп і підігрування цьому місцевих еліт, почалася війна», – пригадує Геращенко.

«Тепер нам анонсують новий шатун на 1 квітня. Безлад, хаос й агресію. Мовляв, жоден прикордонник не посміє зупинити нову провокацію. І тому для мене є простий вибір - я проти тих, для кого український кордон фікція. Хто підігрував нападам на прикордонників. Тих, для кого є тільки влада, й немає України», – написала перший віце-спікер ВР.

Вона додала, що порушники «навіть не мали мужності вибачитися перед українськими прикордонниками за своє свинство, неповагу до закону і агресію».

Як повідомляв УНІАН, екс-президент Грузії та колишній глава Одеської ОДА Міхеїл Саакашвілі публічно заявив, що збирається повернутися в Україну 1 квітня, наступного дня після першого туру президентських виборів.