Генпрокурор нагадав, що повторно подання вносити заборонено / УНІАН

Генеральний прокурор Юрій Луценко заявляє, що подання на народного депутата від "Радикальної партії" Сергія Скуратовського, депутата від "Народного фронту" Дениса Дзензерського та депутата від "Батьківщини" Валерія Дубіля поки не передаватимуться до Верховної Ради.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він сказав у коментарі журналістам.

Читайте такожСАП просити зняти недоторканність з двох нардепів

Відео дня

Відповідаючи на запитання щодо подань на Скуратовського та Дзензерського, Луценко зазначив: "Подання на нардепів дійсно надійшло від Спеціалізованої антикорупційної прокуратури. Зараз воно вивчається нашим юридичним департаментом. Думаю, що воно буде повернуте назад для доопрацювання".

Луценко зауважив, що подання будуть повернуті не лише тому, що в них є неточності, але й тому, що "передача подання до Верховної Ради без шансів його розглянути протягом 14 днів означає фактичне знищення цього подання".

Генпрокурор нагадав, що повторно подання вносити заборонено. "Якщо зараз би я, наприклад, вніс його у Верховну Раду, а Верховна Рада, як ви відчуваєте, мовний закон збирається розглядати не дуже швидко, то всі ці подання просто згорять", - наголосив Луценко.

Так, додав він, зараз буде ретельніше опрацьовано юридичні формулювання у поданнях. "І обов'язково внесу у Верховну Раду ті подання, які відповідають закону, в той момент, коли Верховна Рада буде мати бодай шанс на їх розгляд", - сказав генпрокурор.

На запитання щодо його заяви про те, що цього пленарного тижня він внесе до ВР подання на зняття депутатської недоторканності з Дубіля, Луценко повідомив, що з цим поданням ситуація аналогічна.

За його словами, передача будь-якого подання на народного депутата до Верховної Ради «зараз означає просто бажання його похоронити».

При цьому генпрокурор додав, що коли настане час, він внесе ці подання, а можливо й інші.