Ілюстрація REUTERS

Лише за рік комісія з інвентаризації виявила на заводах державного концерну "Укроборонпром" нестачу комплектуючих на мільйони гривень.

Як передає кореспондент УНІАН, про це повідомив начальник Центрального бронетанкового управління Збройних сил України генерал-майор Юрій Мельник під час засідання ТСК з розслідування відомостей щодо розкрадань в армії.

Читайте такожНАБУ відсторонило двох детективів, які фігурують в журналістському розслідуванні про розкрадання в "оборонці"

Відео дня

"Наразі, за наказом міністра оборони (Степана Полторака - УНІАН), проводиться інвентаризації практично на всіх заводах. Це Одеський авіаційний завод, Київський бронетанковий завод, Житомирський завод радіотехнічного обладнання, Харківський, Львівський, Миколаївський, Житомирський бронетанковий заводи, "Мотор-січ", - зазначив він. 

Мельник зауважив, що проведення інвентаризації триває вже близько року, і комісія виявила велику нестачу комплектуючих до бронетанкового озброєння та інших видів техніки (як машин, так і вузлів і агрегатів).

"Щодо бронетанкових заводів, то станом на сьогодні комісія виявила нестачу комплектуючих на суму 9 мільйонів гривень. На Львівському заводі - 1,7 мільйона гривень, на Миколаївському - 6,2 мільйона гривень, на Харківському - 19,7 мільйона гривень, на Житомирському - 8,3 мільйона гривень. Загалом це близько 48 мільйонів", - розповів генерал-майор.

Читайте такожЗі справи щодо розкрадань в "Укроборонпромі" зникли 87 аркушів переписки про "О.В" та "Ігоря" - Холодницький

За його словами, після завершення інвентаризації всі документи передадуть до правоохоронних органів.

Як повідомляв УНІАН, 25 лютого проект "Наші гроші з Денисом Бігусом" оприлюднив розслідування, в якому йшлося, що син на той час першого заступника секретаря РНБО Олега Гладковського Ігор нібито причетний до схем масштабного розкрадання бюджетних коштів в оборонному комплексі.

У розслідуванні стверджується, що Гладковський-молодший та його партнери вступили у змову з оборонними чиновниками. Вони скуповували військові запчастини у російських контрабандистів, а також на складах української армії. Ціни на запчастини, які часто не відповідали будь-яким стандартам якості, були завищеними у рази. Цей "товар" за змовою з керівництвом "Укроборонпрому" продавали на оборонні заводи. У такий спосіб група нібито отримала від "Укроборонпрому" щонайменше 250 мільйонів гривень. Олега Гладковського журналісти називають другом президента Петра Порошенка і "смотрящим за оборонкою".