Поліція в Полтаві затримала активістів перед мітингом Порошенка / фото kolo.news

У центрі Полтави під час візиту президента Петра Порошенка представники Нацкорпусу і Нацдружин кидали м'які іграшки у вигляді свинок, їх затримала поліція.

Як повідомляє прес-служба поліції Полтавщини, близько 14:00 у центрі міста "група молодих людей намагалася спровокувати конфлікт із працівниками поліції, які несли службу з охорони публічної безпеки й порядку на площі біля театру М.В. Гоголя".

Зазначається, що внаслідок так званої провокації постраждала одна цивільна людина.

"З метою недопущення загострення ситуації, поліція припинила протиправну діяльність молодих людей. Наразі встановлюються їх особи та з’ясовуються всі обставини такої поведінки", - йдеться в повідомленні.

На площі представники Нацкорпуса проводили акцію "Свинарчуков за ґрати" / фото kolo.news

Водночас місцеве видання "Полтавщина" повідомляє, що конфлікт стався на Театральній площі, де очікували президента Петра Порошенка. Поліція затримала близько півтора десятка хлопців.

Читайте такожПрезидент підписав указ про звільнення Головка з посади голови Полтавської ОДА

Після цього, як пише видання, Порошенко виступив перед полтавцями зі сцени. Паралельно, з іншого боку театру, на площі представники Нацкорпусу проводили акцію "Свинарчуків за ґрати" із м’якими іграшками поросят.

Полтавчани на центральній площі зустрічали Порошенка / фото kolo.news

Представники Нацкорпусу заявили про "побиття та затримання" кількох учасників акції у Полтаві, де 16 березня перебуває президент Петро Порошенко, які намагалися "поставити йому питання".

"Акція була мирна, активісти стояли і не поводили себе агресивно. Чекали Президента, щоб отримати відповіді на наші запитання. Поліція почала бігти на наших активістів і бити", - повідомили на сторінці «Нацкорпусу» у Facebook.

Також активісти повідомили, що ввечері збираються до ГУ Національної поліції у Полтавській області, щоб запитати у правоохоронців, чому побили учасників акції.

Як повідомляв УНІАН, 9 березня представники "Нацкорпусу" влаштували у центрі Києва акцію "День гніву" і прийшли на вул. Банкову під Адміністрацію президента з вимогою покарати причетних до розкрадань в "Укроборонпромі", у яких звинувачують оточення президента України, зокрема Олега та Ігоря Гладковських (колишнє прізвище Свинарчук).

Під час акції між учасниками і поліцією сталися сутички, після яких у поліції заявили про трьох постраждалих правоохоронців.

Представники Нацкорпусу вирушили також до Черкас, де перебував президент Петро Порошенко, і намагалися прорватися до нього під час його виступу.

У поліції заявили, що в результаті спроби націоналістів прорватися до президента постраждали 22 поліцейських.

За фактом подій у Черкасах розпочато кримінальне провадження за ч.2 ст.345 та ч.4 ст.296 КК України.

10 березня двох підозрюваних в організації зіткнень з поліцією в Черкасах було затримано, рішенням суду їх відправили під домашній арешт.

16 березня Нацкорпус провів акцію в центрі Києва. Зокрема, під будівлею АП учасники скандували "Свинарчуків за ґрати!" та закидали АП з імпровізованої рогатки іграшковими свинями.