Віктор Бондар / Фото vidrodzhennya.org.ua

Український уряд планує витратити майже 25 млн гривень бюджетних коштів на зовнішню рекламу, публікації у ЗМІ та рекламу на телеканалі BBC.World. Медійна кампанія має на меті рекламувати досягнення «уряду Гройсмана» у питанні проведення реформ в Україні, а також поліпшення інвестиційного клімату.

Про це під час виступу на Погоджувальній раді керівників фракцій 18 березня повідомив співголова депутатської групи «Партія «Відродження» Віктор Бондар.

Він наголосив, що відкриті торги для визначення виконавців цих робіт за кошти державного бюджету були проведені впродовж січня-лютого. Загалом секретаріат Кабміну оголосив три тендери.

«Проведені тендери, за результатами яких будуть витрачені, наприклад, 13,5 млн грн. на три тисячі бордів по всій країні. В документації так і вказано, що зовнішня реклама буде використана для донесення інформації до населення про хід реформ уряду, здобутки уряду в цій сфері, тощо. Борди з так званими досягненнями пана Гройсмана будуть розміщені в 23 регіонах України. В першу чергу у всіх обласних центрах. Далі, ще 3,1 млн грн. підуть на оплату рекламних  матеріалів в 44 газетах, журналах, і 51 Інтернет-виданні по всій країні. Переважно це регіональні ЗМІ. Планується, що буде проведено 7 хвиль публікацій про велику реформаторську діяльність уряду і персонально прем’єр-міністра», – повідомив Віктор Бондар.

Найцікавішим з тендерів, як зазначив політик, є замовлення урядом рекламних матеріалів про діяльність українського уряду на суму у 2,75 млн гривень на телеканалі BBC.World в країнах мовлення Європи та Північної Америки.

«В мене питання, хлопці, ви кому хочете у Північній Америці розповісти про свої великі досягнення. Мамі Андрія Коболєва? Так вона не сумнівається – вона по 8 млн доларів отримує на рік від вашої діяльності. Кому ви хочете розказати про свої реформаторські здобутки? В США, чи Європі? Ви розкажіть тут, в Україні, і покажіть, а не витрачайте наші кошти на це. Піар-кампанія замовлена так, щоб її початок відбувся одразу після президентських виборів і тривала до парламентських виборів. По суті, за рахунок бюджету, за рахунок податків, які ми з вами сплачуємо, сьогодні прем’єр-міністр готує свою партію, починає готуватися до парламентських виборів», – підкреслив співголова депутатської групи «Партія «Відродження».

І наголосив, за кошти, які український уряд витратить на рекламу, могли б бути направлені на соціальну сферу та інші потреби бюджету.

«На забезпечення житлом переселенців в держбюджеті виділено в 2,5 разів менше, ніж на власний піар уряду. За ці кошти ви мали б можливість забезпечити студентам весь пільговий проїзд по Україні. Або виплатити додаткові зарплати майже для 3 тисяч лікарів. Або 6,5 тисяч українців отримали б додаткову середню пенсію. Оце підсумок, який би люди відчули і дійсно схвалили б. А не за наші гроші, за гроші сплачених податків, робити собі рекламну компанію напередодні парламентських виборів», – наголосив Віктор Бондар.