Артем Ситник не прийшов на засідання антикорупційного комітету ВР / фото УНІАН

Директор Національного антикорупційного бюро України Артем Ситник не прийшов на засідання Комітету Верховної Ради з питань запобігання і протидії корупції.

Як передає кореспондент УНІАН, на засіданні мало розглядатися питання щодо проведення слухань у комітеті на тему "Діяльність Національного антикорупційного бюро України, виконання покладених на Національне бюро завдань, додержання ним законодавства, прав і свобод осіб" (письмовий звіт про діяльність НАБУ протягом попередніх 6 місяців).

Перший заступник голови комітету Юрій Савчук повідомив, що на засіданні мав бути присутній Ситник, але він надіслав листа, в якому йдеться, що його не буде.

Відео дня

Читайте такожНАБУ відсторонило двох детективів, які фігурують в журналістському розслідуванні про розкрадання в "оборонці"

"Враховуючи зазначений обсяг запланованих та призначених подій, змушений відмовити щодо моєї можливості взяти участь у зазначеному засіданні на визначену вами дату", - процитував Савчук лист і наголосив, що дата засідання була визначена ще два тижні тому.

Як повідомляв УНІАН, 18 березня на засіданні Погоджувальної ради член антикорупційного комітету Борислав Береза заявив, що комітет 20 березня планує заслухати звіт керівництва НАБУ.

"У комітеті 20 березня планується заслухати звіт керівництва Національного антикорупційного бюро України з основних питань діяльності Нацбюро, виконання покладених завдань, додержання законодавства, прав і свобод осіб - за останні півроку", - сказав Береза.