Суд до 21 квітня подовжив запобіжний захід екс-начальнику Генштабу Збройних сил України Володимиру Замані, підозрюваному у державній зраді.

Як передає кореспондент УНІАН, таким чином Печерський райсуд Києва частково задовольнив клопотання прокурорів військової прокуратури щодо подовження терміну тримання Замани під вартою.

Читайте такожЗамані інкримінована держзрада за попередньою змовою з Януковичем

Прокурори просили суд продовжити арешт Замани до 25 травня.

Як повідомляв УНІАН, 25 лютого стало відомо про затримання Замани, який обіймав посаду керівника Генштабу ЗСУ з 18 лютого 2012 року по 19 лютого 2014 року.

Замані було оголошено про підозру у вчиненні державної зради.

25 лютого генпрокурор Юрій Луценко заявив, що реформування структури Збройних сил України за часів перебування Замани на посаді начальника Генштабу фактично передбачало анексію Криму та створення так званої "Новороссии".

Своєю чергою головний військовий прокурор Анатолій Матіос стверджував, що Замана у січні-лютому 2014 року проігнорував дані розвідки щодо підготовки РФ до збройного вторгнення в Україну.

Сам Замана називає справу проти нього "замовною і політичною".

26 лютого суд обрав Замані запобіжний захід у вигляді тримання під вартою до 27 березня. Адвокати Замани подали апеляційну скаргу на це рішення суду, однак Київський апеляційний суд ще не розглянув її.