Близько двох десятків свиней випустили біля Житнього ринку у Києві / фото продавчиня ринку Марина

Близько двох десятків свиней випустили біля Житнього ринку у столиці в межах акції «Свинарчуків за ґрати», яку 23 березня проводять «Національний корпус» та «Нацдружини».

«Близько першої години дня до будівлі ринку приїхала вантажна машина, свині кричали у ній, за машиною — поліція. А тоді почали сходитися пенсіонери, хтось організував плакати. А тоді наїхала страшенна маса "тітушок", оточили тут все», — розповіла журналістам Громадського продавчиня Житнього ринку, очевидця акції.

Інша продавчиня Марина знімала акцію на телефон. На світлинах, які вона надала, видно, що на спинах свиней написані прізвища дійсної правлячої верхівки, зокрема президента Петра Порошенка, прем’єр-міністра Володимира Гройсмана, радника президента Юрія Косюка, в.о. міністра охорони здоров’я Уляни Супрун, міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадія Зубка тощо.

Відео дня

Читайте такожУчасники акції проти розкрадань в оборонному комплексі пішли до Адміністрації президента

За словами іншого продавця, активістів було не більше 50-ти, і проведення акції роботі ринку не заважало.

Станом на третю годину чоловіки спортивної зовнішності у чорних куртках, у більшості з яких були закриті балаклавами обличчя, розійшлися. За словами журналіста Громадського, вони рушили в напрямку метро Контрактова площа. Звідки вони приїхали, очевидці акції не знають.

«Випустили свиней, тут ще й кормушки всюди стояли, їх розібрали потім люди», — зауважили очевидці.

«Пенсіонери кричали «Геть Порошенка!», — розповіла інша продавчиня.

Станом на третю годину вантажний автомобіль зі свиньми ще стояв навпроти Житнього ринку. Як розповів водій автівки Роман, свиней йому завантажили уже на ринку, і ані їхню точну кількість, ані те, звідки їх привезли, він не знає. Однак на питання, куди повезе їх завтра, він зазначив, що «кудись в Одеську область». Згодом, близько 15:30 автівка зі свиньми від’їхала від ринку.

На спинах свиней написані прізвища дійсної правлячої верхівки / фото продавчиня ринку Марина

Нагадаємо, 23 березня у Києві на Майдані Незалежності люди вийшли на акцію «Свинарчуків за ґрати» й вимагали покарання для фігурантів справи про розкрадання в оборонці.

Раніше, 16 березня представники Нацкорпусу в Полтаві закидали іграшковими свинями поліцейських під час візиту Порошенка.

Також 16 березня на Майдані Незалежності в Києві організації «Національний Корпус» та «Національні дружини» провели мітинг із вимогою до президента Петра Порошенка покарати причетних до розкрадань у оборонному секторі. Учасники акції також кидали іграшковими свинями в правоохоронців.