На Майдані Незалежності у Києві проходить акція партії «Національний корпус» та організації «Національні дружини» «#СвинарчуківПорошенка – за ґрати!» проти розкрадань коштів в оборонному секторі.

Як передає кореспондент УНІАН, на Майдані зібралися близько 2 тис. осіб.

За стелою Незалежності на скляній стіні ТРЦ “Глобус” активісти повісили два величезних банери. На одному банері написано: «#СвинарчуківПорошенка – за ґрати!» та зображена морда свині, на іншому: “Поки Свинарчуки Порошенка грабують - 7 тисяч загинуло, 30 тисяч поранено”.

Наразі ситуація на Майдані спокійна.

Деякі активісти одягнені у камуфляжні та чорні однострої, проте переважна більшість тих, хто прийшов на акцію, у звичайному одязі.

Лідери партії чи організації ще не виступали перед учасниками акції.

На місці події знаходяться представники поліції діалогу.

Спецпризначенців чи інших силовиків не видно.

Рух Хрещатиком на відрізку вулиці Михайлівської та вулиці Прорізної перекрито.

Як повідомляв УНІАН, 25 лютого проект "Наші гроші з Денисом Бігусом" оприлюднив розслідування, в якому йшлося, що син на той час першого заступника секретаря РНБО Олега Гладковського Ігор нібито причетний до схем масштабного розкрадання бюджетних коштів в оборонному комплексі.

Читайте такожНа мітингу Порошенка в Полтаві поліція жорстко розігнала активістів, є поранений (фото, відео)

У розслідуванні стверджується, що Гладковський-молодший та його партнери вступили у змову з оборонними чиновниками. Вони скуповували військові запчастини у російських контрабандистів, а також на складах української армії. Ціни на запчастини, які часто не відповідали будь-яким стандартам якості, були завищеними у рази. Цей "товар" за змовою з керівництвом "Укроборонпрому" продавали на оборонні заводи. У такий спосіб група нібито отримала від "Укроборонпрому" щонайменше 250 млн грн. Олега Гладковського журналісти називають другом президента Петра Порошенка і "смотрящим за оборонкою".

26 лютого президент відсторонив Гладковського-старшого від виконання обов'язків першого заступника секретаря РНБО на час проведення розслідування, а 4 березня підписав указ про звільнення з посади.

Сам Гладковський заявив, що його син став заручником "брудної роботи і брудних справ" та позивається до журналістів-розслідувачів.

САП відкрила кримінальне провадження для перевірки оприлюднених журналістами фактів про мільйонні оборудки в оборонній сфері.

4 березня проект "Наші гроші з Денисом Бігусом" оприлюднив нову частину розслідування закупівель комплектувальних за завищеними цінами для підприємств "Укроборонпрому", згідно з яким чинний керівник держконцерну Павло Букін та колишній перший заступник секретаря РНБО Гладковський нібито отримували "відкати" за постачання висотомірів для ремонту в Україні Ан-26 з Казахстану.