Головний юрист МОУ Валерій Коваль і голова підрозділу Генштабу Олександр Бікчантаєв вимагали хабаря на суму 30 тис. доларів. Після розслідування журналістів програми "Гроші" у головного юриста Міноборони вже виникли проблеми, які, вірогідно, приведуть його за ґрати.

Місяць тому журналісти програми "Гроші" зняли на камеру реальну передачу хабара чиновникам Міноборони. Підприємці з одеського ринку "7 кілометр" приїхали в Київ аби передати військовим 30 тисяч гривень за продовження оренди 50 торгових місць, що стоять на землі міністерства.

Читайте такожВійськові хабарники: як представники Міноборони вимагають кошти у підприємців

Як зафіксували журналісти, гроші брав Сервін Якубов.

"У Якубова Сервіна Зодієвіча було тимчасове посвідчення працівника Міноборони України для вирішення питань, які пов'язані із "7 кілометром", яке (посвідчення, - ред.) було підписано безпосередньо міністром оборони Степаном Полтораком", - повідомила журналістам Олена Синько – юрист, яка представляє підприємців 7-го.

Тоді на очах журналістів працівники ДБР затримали посередника Якубова, але чомусь відпустили іншу людину, яка теж була на місці злочину - Сергія Остапенка - представника юридичного відділу Міністерства оборони. 

Як зазначають журналісти, це було вкрай дивно, адже саджати за корупцію треба не тільки посередників, а, в першу чергу тих, хто організовую злочинні схеми та продає у воюючій країні честь офіцера за пачку зелених.

«Приходив чоловік – юрист Коваля з юридичного відділу – Сергій Григорович і сказав, що приніс нам бумагу, в якій показав з виправленнями особисто від Коваля… Питання буде вирішено, як тільки ми передамо гроші… Він просив 30 тисяч доларів», - розповіла підприємець Олена Рудова.

Коваль - головний юрист Міноборони і тоді (під час проведення розслідування, - ред.) залишився в тіні.

Втім робота журналістів принесла результати: Військова прокуратура підозрює начальника юридичного департаменту Міністерства оборони Валерія Коваля та начальника управління майна та ресурсів Генштабу Олександра Бікчантаєва у вимаганні та отриманні через посередника 30 тис. доларів хабара.

Відтак нарешті прозвучали прізвища тих, хто насправді може стояти за постійними поборами із підприємців "7-го кілометру".