Дмитро Пєсков / REUTERS

У Кремлі заявили, що після виборів президента України врегулювання конфлікту на Донбасі можливе тільки на основі Мінських угод.

Як передає власний кореспондент УНІАН у РФ, про це журналістам сказав прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков.

Читайте такожУ Кремлі заявили, що не мають наміру обговорювати статус Криму незалежно від результатів виборів президента України

Відео дня

«Ми уважно стежимо за заявами кандидатів, природно, особливо в тій частині, яка стосується нашої країни і двосторонніх відносин. Ми уважно стежимо за висловлюваннями кандидатів про їхнє бачення майбутньої долі Донбасу і робимо відповідні висновки», - зазначив Пєсков.

Він заявив, що Кремль хотів би бачити в Україні «біля керма не партію війни, а партію, яка націлена на реальне поетапне врегулювання ситуації на південному сході України на основі наявних домовленостей». При цьому Пєсков уточнив, що йдеться про Мінські угоди.

На запитання УНІАН, як Кремль ставиться до наміру кандидата в президенти Володимира Зеленського вимагати від президента РФ Володимира Путіна звільнення українських територій і компенсації збитків Україні, Пєсков відповів: «Ми готові роз'яснити будь-якому громадянину України, що Росія не окуповує жодні українські території».

«Про це не може йти мови, бо в цьому випадку «республіки Донбасу» не визнані, відторгнуті самою Україною, і те, що там відбувається, є наслідком тієї політики, яку здійснює керівництво України», - заявив Пєсков.