Російський опозиціонер назвав Зеленського реформатором / фото УНІАН

Російський опозиціонер, депутат Державної думи Російської Федерації Костянтин Боровий заявив, що Кремль дуже боїться кандидата в президенти України 2019 і шоумена Володимира Зеленського, оскільки він — реформатор.

Зеленський абсолютно не влаштовує владу РФ тим, що здатний вирішити всі українські проблеми, розповів політик в коментарі "Главреду".

За словами співрозмовника, Кремль дуже нервує через перспективи обрання Зеленського президентом на виборах в Україні 2019.

Відео дня

"Тому зовсім не дивно, що російські "фабрики тролів" активно підключилися до роботи в підтримку Порошенка (президент і кандидат у президенти на виборах 2019 Україна Петро Порошенко — Ред.)", — додав експерт.

Читайте такожУ штабі Зеленського відреагували на згоду Порошенка прийти на дебати

Екс-депутат Держдуми відзначив, що меседж тролів зводиться до того, що "президентом України повинен стати хто завгодно, тільки не Порошенко".

"...але тільки дуже дурна людина не зрозуміє, що змістовна частина цього послання Кремля полягає в прямо протилежній ідеї — "президентом України повинен стати хто завгодно, крім Зеленського", — пояснив опозиціонер.

"У той же час Кремль дуже боїться Володимира Зеленського, тому що він — реформатор. Зеленський — це та ж модель, що і Михайло Саакашвілі в Грузії (вже колишній грузинський лідер, екс-голова Одеської обласної держадміністрації, лідер "Руху нових сил" — Ред.)...", — сказав Боровий.

Політик вважає, що Зеленський дійсно може покласти край корупції і змінити співвідношення сил українських і російських армій, здатний припинити корупцію в збройних силах і заробіток на війні.

"Зеленський абсолютно не влаштовує Кремль тим, що здатний вирішити всі українські проблеми. Як у Грузії, де не було армії, спецслужб, де існувала величезна агентурна мережа, Міхеїл Саакашвілі та Іване Мерабішвілі (колишній глава грузинського МВС, екс-прем'єр — Ред.) за два роки змінили країну кардинальним чином", — заявив експерт.

Опозиціонер підкреслила, що "в Грузії були олігархи, які торгували з Росією, залежали від неї, були "злодії в законі" — за два роки все це зникло, як не бувало".

"Уявіть собі, що за два роки хтось в Україні поборе корупцію, хтось зробить Україну нехай не благополучною наддержавою, але хоча б благополучною державою. А благополучна Україна — найстрашніше для Кремля, що тільки може статися", — стверджує співрозмовник.

Боровий зазначив, що не можна бути повністю впевненими в успішному вирішенні Зеленським всіх проблем, але є ознаки створення кандидатом у президенти на виборах в Україні 2019 потужної команди реформаторів.