Президент Росії Володимир Путін \ REUTERS

Колишній заступник начальника Генштабу Збройних сил України, генерал-лейтенант запасу, кандидат військових наук, доктор технічних наук, професор Ігор Романенко вважає, що у президента Росії Володимира Путіна поки що немає приводів "зливати" Донбас - йти звідти.

Читайте також"Перекинути витрати на Росію": політолог розкрив рецепт реінтеграції Донбасу

Глава РФ навряд чи добровільно піде з Донбасу і виведе звідти російські війська, він досить впевнено себе почуває, розповів експерт під час чату на Главреді.

Відео дня

За його словами, Путін почуває себе впевнено, оскільки навіть за такий серйозний інцидент, як той, що стався біля Керченської протоки, в результаті якого Україна втратила три судна, а 24 українських моряки опинилися в полоні, Росія не була покарана.

"...Захід обмежився лише персональними санкціями проти тих кількох росіян, хто здійснював захоплення", - зазначив співрозмовник.

Генерал вважає, що РФ зараз досить сильна, а союзники України вкрай слабо і мляво впливають на Москву. "Тому у Путіна поки що немає приводів "зливати" Донбас, йти звідти", - додав професор.

Романенко сказав, що російський лідер шукає такий шлях, який дозволить йому піти з Донбасу, зберігши обличчя і залишивши ці території в такому вигляді, щоб через них можна було здійснювати тиск на Україну, якщо не керувати нею.

"Злити" або просто так піти - це позиція слабкого. А зараз говорити про те, що Росія слабка, не доводиться, - заявив кандидат військових наук.