Міщенко нагадав, що лише 2% виборців вважає діяльність Ради позитивною / фото УНІАН

Позафракційний народний депутат Сергій Міщенко заявляє, що звернеться до правоохоронних органів у зв’язку з «незаконною відмовою» голови Верховної Ради Андрія Парубія реєструвати постанову про розпуск парламенту та призначення дати інавгурації новообраного президента.

Про це Міщенко написав на своїй сторінці у Facebook.

«Парубій незаконно відмовився реєструвати мою постанову про розпуск парламенту та призначення інавгурації новообраного президента. Я, у свою чергу, буду звертатися до правоохоронних органів із вимогою відкрити провадження про перешкоджання депутатській діяльності», - зазначив Міщенко.

Відео дня

Читайте такожНа даний момент говорити про розпуск Ради "не видається за можливе" - спікер штабу Зеленського

Депутат також назвав причини, з яких, на його думку, треба припинити повноваження парламенту. Зокрема, він зазначив, що лише 2% виборців вважає діяльність Верховної Ради позитивною.

За словами Міщенка, також саме нинішній склад парламенту ухвалив закони щодо пенсійної реформи, яка «просто принизила мільйони людей», бо замість обіцяного підвищення пенсій люди «отримали подачки».

«Остання крапля – шахрайські донарахування у платіжках за природний газ для населення. Цей парламент з рівнем довіри 2% немає просто морального права працювати далі. Невиконані головні обіцянки. Не скасована депутатська недоторканність», - написав він.

Міщенко зазначав, що Парубію «не потрібно чіплятися за крісла», а треба йти до виборців.

«Я можу забитися об заклад, що цей горе-спікер не виграє ні на жодному мажоритарному окрузі. Навіть в себе на вулиці», - додав депутат.

За словами Міщенка, тому Парубій «ховається у себе в кабінетах і дає доручення не реєструвати жодного документу, який наблизить кінець цьому антилюдському скликанню Верховної Ради».

Також Міщенко оприлюднив відповідь першого заступника керівника Апарату Верховної Ради України, в якій зазначається, що проект постанови про розпуск парламенту повертається без реєстрації, як такий що «не випливає з установчих, організаційних, контрольних та інших функцій Верховної Ради України».

Як повідомляв УНІАН, кандидат у президенти, чинний глава держави Петро Порошенко та голова Верховної Ради Парубій заявляли про відсутність конституційних підстав для дострокового припинення повноважень парламенту.

Крім того, народний депутат Валерій Писаренко (група «Відродження») розпочав збір підписів депутатів за відставку Парубія з посади голови Верховної Ради.

Відповідно до законодавства, необхідно зібрати 150 підписів, що дасть можливість винести на розгляд парламенту питання про відставку Парубія, цю пропозицію має підтримати мінімум 226 народних депутатів.