Петро Порошенко / REUTERS

Петро Порошенко заявив про намір через рік повернутися на Банкову. Це може статися в результаті імпічменту нового президента Володимира Зеленського.

Про це в коментарі Главреду заявив політтехнолог Тарас Березовець, близький до Петра Порошенка.

"Перемога Володимира Зеленського нагадує перемогу Дональда Трампа, який не сподівався виграти. І з'ясувалося, що у нього немає ні команди, ні плану. Добре, що у республіканської партії довга лава запасних, і вони допомогли президенту США. І американська система витримала. А у нас немає серйозної партійної системи, і, тим більше, немає партії Володимира Зеленського", - пояснив він.

Відео дня

Читайте такожОстаточні результати виборів в Україні: Зеленський переміг - у нього понад 73% голосів

Політтехнолог вважає, що говорячи про повернення на Банкову через рік, Петро Порошенко мав на увазі, що у Зеленського будуть серйозні кадрові проблеми.

"Брак кадрів, невміння утримати країну у важкому стані з великою ймовірністю призведе до серйозної кризи, в першу чергу до кризи довіри. І зіткнеться з цим новий президент фактично відразу після інавгурації. Він почне стрімко втрачати підтримку", - розповів Березовець.

Він додав, що ситуація буде погіршуватися невдалою спробою розпуску парламенту.

"Це ще більше обвалить рейтинг. І на момент парламентських виборів може так статися, що рейтинг партії "Слуга народу" буде знаходитися в межах 10 відсотків. Неможливість сформувати стійку коаліцію, проблеми з урядом призведуть до серйозної кризи", - зазначив експерт.

На його думку, тоді ситуація може вирішитися за допомогою імпічменту президента.

"Зараз настав вдалий момент, і всі підтримують ухвалення закону про імпічмент президента, в тому числі Юлія Тимошенко і регіонали. Адже ніхто не знає, що встигне зробити новообраний президент та чи не випливуть в його біографії цікаві факти, які поки що залишилися без уваги? І думаю, що саме це Петро Порошенко і мав на увазі, кажучи про своє швидке повернення", - резюмував він.