Володимир Зеленський / REUTERS

Можливою датою інавгурації Володимира Зеленського після ймовірної перемоги на президентських виборах 2019 називають 28 травня.

Про це йдеться в матеріалі РБК-Україна "Дали зелене світло: як країна обирала президента".

Читайте такожЦВК опрацювала понад 98% електронних протоколів

Відео дня

Як розповів журналістам один з представників команди Зеленського, робочою датою інавгурації є 28 травня - з тим, щоб новий президент вже не мав права розпустити Верховну Раду, коли до парламентських виборів залишиться менше півроку.

Втім, за інформацією РБК-Україна, є й інше трактування законодавства, за яким повноваження чинного парламенту закінчаться 16 грудня - відповідно, розпустити його можна буде до 16 червня.

Зазначимо, проти дострокових виборів виступає голова Верховної ради Андрій Парубій, а його роль у цьому питанні є вирішальною, оскільки дату інавгурації нового глави держави визначає парламент, а якщо голосів за це не набирається - тоді особисто спікер своїм рішенням.

Раніше повідомлялося, що ЦВК опрацювала 98,04% електронних протоколів дільничних виборчих комісій про підсумки голосування у другому турі виборів президента України. За кандидата в президенти Володимира Зеленського проголосували 73,15% виборців, за чинного главу держави Петра Порошенка - 24,53%.