Кремлю зовсім не подобається, що Україна формується як політична і громадянська нація, він не хоче, щоб проходили чесні вибори, була незалежною поліція, суди і преса, це його сильно дратує.

Відео дня

Влада Російської Федерації зробить усе, щоб дискредитувати тріумфатора другого туру виборів 2019 Володимира Зеленського, посварити його з Заходом, розповів російський політолог Дмитро Орєшкін, передає "Главред".

Читайте такожНавіщо Рада намагається «стерилізувати» президента (рос.)

Співрозмовник сказав, що Кремль дуже хоче відродити в Україні розкол, який був при президентстві Віктора Януковича та Віктора Ющенка.

"Якщо з Росії подивитися, видно, що Україна формується як політична і громадянська нація, коли людей об'єднує не структури, загальна ідеологія, а цивільне право", - зауважив Орєшкін.

Політолог вважає, що Зеленський показав блискучий приклад, як Україна стала нацією. "І Кремлю це зовсім не подобається, він не хоче, щоб проходили чесні вибори, була незалежна поліція, яка охороняє порядок, незалежні суди і преса. Його це сильно дратує", - додав експерт.

"Тому в РФ зроблять все, щоб Зеленського дискредитувати, посварити з Заходом і з тим, щоб кордон, який зараз знаходиться навколо ОРДЛО (окремі райони Донецької та Луганської областей), перейшов ближче до Києва, інформаційно та політично був зоною впливу Росії", - заявив Орєшкін.

На думку співрозмовника, це програма-максимум, і він не думає, що вона буде реалізована.

"А ось спроби відродити розкол, який був за Януковича і Ющенка - це стратегія, яку в Кремлі дуже хочуть реалізувати. І тут рішення буде залежати від ступеня зрілості українського політичного класу. Я думаю, що він більш зрілий, ніж російський", - сказав аналітик.