Клімкін прогнозує, що Зеленський запропонує йому зустрітися найближчим часом / УНІАН

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін заявляє, що готовий обговорити з переможцем на виборах президента Володимиром Зеленським можливу співпрацю, але відступати від своїх цінностей не збирається.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він сказав на спільному брифінгу з міністром закордонних справ Литви Лінасом Лінкявічюсом у Києві.

Читайте такожПолітолог спрогнозував перші кроки Зеленського на посаді президента

Відео дня

На запитання, буде він співпрацювати із Зеленським чи піде у відставку, Клімкін відповів: "По-перше, завжди це залежить від двох речей, я вважаю, - від спільного бажання, і про це я буду говорити, і друге - щодо спільних паритетів і шляхів, як ми бачимо їхнє виконання".

"Я маю свої цінності, свої принципи і свої переконання. Якщо вони будуть збігатися і буде спільне бажання, про це ми будемо розмовляти. Але я від того, що ми робили ці п'ять років, і я особисто вірю в те, що я робив, я, звичайно, не буду відступати", - наголосив Клімкін.

Відповідаючи на запитання щодо зустрічі із Зеленським, міністр сказав: "Я думаю, що це новообраний президент має коментувати. Він має всі можливості говорити про те, які відбуваються зустрічі, які відбуваються контакти, які домовленості. Я думаю, що найближчим часом він це зробить".

Як повідомляв УНІАН, новообраний президент України Володимир Зеленський і прем'єр-міністр України Володимир Гройсман провели неформальну зустріч.