Дмитро Пєсков / REUTERS

Прес-секретар російського президента Дмитро Пєсков вважає некоректним говорити про визнання чи невизнання Росією перемоги Володимира Зеленського на виборах президента України.

Про це він заявив, відповідаючи на запитання УНІАН, чи є заочна дискусія президента РФ Володимира Путіна і Зеленського підтвердженням того, що РФ визнала вибори в Україні.

Читайте такожУ Кремлі назвали причину роздачі паспортів жителям ОРДЛО

Відео дня

«Ми ж з самого початку говорили, що ми поважаємо вибір українського народу. І очевидна перемога Зеленського, бо цифри самі за себе говорять. До речі кажучи, нам разом з вами потрібно дочекатися офіційного оголошення українського ЦВК, який повинен, начебто, сьогодні оголосити офіційні результати. Цього все-таки досі не було зроблено», - сказав Пєсков.

На його думку, «говорити про визнання чи невизнання тут не зовсім коректно, ми з самого початку сказали, що вибір українського народу є абсолютно очевидним».

Як повідомляв УНІАН, 24 квітня президент РФ підписав указ про спрощене отримання російських паспортів жителями тимчасово окупованого Донбасу.

27 квітня Путін заявив, що Росія може спростити процедуру отримання громадянства для всіх українців, а не лише тих, які живуть на окупованих територіях Донбасу.

Коментуючи цю заяву, Зеленський зазначив, що не радить російській владі марно витрачати час, намагаючись спокусити громадян України паспортами РФ.

29 квітня Путін висловив думку, що домовиться з Зеленським, і виступив з ідеєю про «спільне громадянство» для громадян РФ й України.