Володимир Зеленський / REUTERS

Передвиборні пристрасті треба заспокоїти і перевести в конструктивне русло.

Таку думку в інтерв'ю BIHUS info висловив бізнесмен Ігор Коломойський.

"Кампанія вже закінчилася? Пристрасті треба – раз, і заспокоїти. Все, матч закінчився, рахунок на табло. Не треба нагнітати і продукувати взаємну ненависть", - вважає він.

Відео дня

Коломойський уточнив, що це не означає примирення з Петром Порошенком.

"Ми з ним не помиримося, але я вважаю, що те, що стосується передвиборного, – це одне. Інше – якщо він щось порушив, то є закон і ті, хто стежить за виконанням закону. Я ж не прокурор, не міліціонер і не адвокат", - пояснив він.

Читайте такожУ Зеленського звинуватили оточення Порошенка у поширенні фейків та пригрозили відповідальністю

Разом з тим бізнесмен спростував тезу про те, що буде звертатися до нового президента Володимира Зеленського з проханнями.

"Я до нього звертатися не буду. Мені від нього нічого не треба. Коломойський – самодостатня людина. Йому нічого ні від кого не потрібно, і він ні до кого, ні з якими проханнями не звертався", - підкреслив підприємець.

Також Коломойський в інтерв'ю зарахував міністра внутрішніх справ Арсена Авакова до "фан-клубу Зеленського".

"У нас немає партнерства з приводу вибору Зеленського. У нас є фан-клуб Зеленського. Ми вболівали за Зеленського. Ми і за Юлю вболівали разом. Ми вболівали проти Петі", - пояснив він.

За словами бізнесмена, з перемогою Зеленського його привітали "тисячі" людей, а в самому святкуванні підсумків виборів брали участь родичі та найближчі друзі.

"Ті, хто зазвичай, хто тут знаходиться. Родина, родичі. Мідіч був, Кіперман був, Боголюбов був. Зі своїми родичами. Ми святкували Пейсах, але спочатку ми дивилися дебати", - розповів він і додав у відповідь на питання, що Ставицького при цьому не було.

"Та ну, там зателефонувало величезна кількість людей! Ну просто – тисяча дзвінків", - заявив він.

Як повідомляв УНІАН, 30 квітня ЦВК офіційно оголосила Зеленського переможцем президентських виборів. Згідно з результатами другого туру виборів, Зеленського підтримали 73,22% виборців, чинного президента Петра Порошенка - 24,45%.

Згідно із законом про вибори президента, новообраний глава держави набуває повноважень з моменту складення присяги українському народові на урочистому засіданні Верховної Ради, після чого ЦВК вручає йому посвідчення президента України.