Гонтарева заявила, що не збирається їхати на допит ГПУ з Лондона / фото УНІАН

Український бізнесмен Ігор Коломойський заявив, що, якщо буде потрібно, екс-голова НБУ Валерія Гонтарева буде доставлена в Україну.

Так він прокоментував цитату журналіста Bihus.Info: "В цікаві часи живемо - Коломойський ще не прилітає в Україну, а Гонтарева вже не прилітає в Україну".

"Якщо вона не прилітає, нічого страшного, ми її привеземо, якщо треба буде... Приватним порядком", - сказав Коломойський.

Відео дня

Читайте такожЛожкіна, Філатова, Гонтареву і Ко викликають до ГПУ для вручення підозр

Також бізнесмен відповів на питання журналістів, чому останні три рішення судів у «ПриватБанку» на користь Коломойського збіглися з наближенням до кінця виборчої кампанії, в якій переміг Володимир Зеленський. Коломойський переконаний, що судді нібито розуміли незаконність націоналізації, але при "діючій владі" боялися виносити такі рішення.

Він також заявив, що Гонтарева не назвала ні одне з цих рішень поганим, а тільки сказала, що воно призведе до дефолту.

Нагадаємо, раніше екс-глава Національного банку Валерія Гонтарева заявила, що не має наміру йти на допит в Генеральну прокуратуру і запрошує слідчих в Лондон.

Вона також запевнила, що не має ніякого відношення до махінацій бізнесмена Сергія Курченка.

Крім того, Гонтарева заявила, що рішення судів на користь Ігоря Коломойського з "ПриватБанку" є фіаско судової системи країни.

Довідка УНІАН. Кабінет міністрів ухвалив рішення націоналізувати «ПриватБанк» у грудні 2016 року, керуючись рекомендаціями РНБО. До націоналізації ключовими акціонерами банку були бізнесмен Ігор Коломойський і його партнер Геннадій Боголюбов.

Окружний адмінсуд Києва 18 квітня визнав протиправним і скасував рішення від 2016 року про виведення неплатоспроможного «ПриватБанку» з ринку за участю держави.

Цей же суд скасував рішення Нацбанку про перелік пов'язаних осіб «ПриватБанку», яке було одним з основних для проведеної під час націоналізації банку процедури «bail-in» - обміну коштів, пов'язаних з банком осіб на акції фінустанови з їх подальшим продажем Міністерству фінансів.

Після цього Печерський райсуд Києва ухвалив рішення про розірвання договору особистої поруки Коломойського за кредитами рефінансування «ПриватБанку», отриманим до його націоналізації.