Заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій Юрій Гримчак / УНІАН

Україна зможе встановити громадян, які отримають російські паспорти, оскільки ці дані частково є несекретними в РФ.

Про це в ефірі програми Vox populi на телеканалі ZIK заявив заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій і вимушено переміщених осіб Юрій Гримчак.

"Можна отримати список тих людей, які отримали російське громадянство як друге. Тому що, згідно з російським законодавством, дозволено мати друге і третє громадянство, але про це потрібно обов'язково повідомляти в органи влади. Тому я не бачу в цьому проблем, і ми будемо мати повністю всі дані", - підкреслив він.

Відео дня

Читайте такожУ МінТОТ хочуть позбавляти українського громадянства за отримання російських паспортів

У той же час заступник глави МинТОТа зазначив, що в Україні немає технічних засобів для визначення громадян, які отримають російський паспорт.

Як повідомляв УНІАН, 24 квітня президент РФ Володимир Путін підписав указ про спрощене отримання російських паспортів жителями тимчасово окупованого Донбасу.

У Кремлі пояснили, що таке рішення президент РФ прийняв «з метою захисту прав і свобод людини і громадянина», на підставі загальновизнаних принципів і норм міжнародного права».

27 квітня Путін заявив, що Росія може спростити процедуру отримання громадянства для всіх українців, а не тільки тих, які живуть на окупованих територіях Донбасу.

29 квітня в місті Новошахтинськ Ростовської області відкрився центр видачі російських паспортів жителям окупованих районів Луганської області.

30 квітня в селі Покровське Неклинівського району Ростовської області відкрився центр видачі російських паспортів жителям окупованих територій Донецької області.