Серед порушень, які приписують Шевчуку, видання незаконних розпоряджень та політизація діяльності КСУ / фото УНІАН

Конституційний суд може звільнити Станіслава Шевчука з посади голови через системні порушення. Спеціальне засідання, на якому судді КС розглядатимуть висновок Постійної комісії з питань регламенту та етики, має відбутися 14-го травня.

Про це журналістам Bihus.info стало відомо від власних джерел.

Наразі відомо, що у висновку комісія КС визнала достатніми підстави для звільнення голови.

Відео дня

Читайте такожІнавгурація, агресія РФ та виборча система: Геращенко назвала головні теми зустрічі із Зеленським

«Комісія дійшла висновку про наявність підстав для звільнення Шевчука Станіслава Володимировича з посади судді Конституційного суду у зв'язку з вчиненням ним істотного дисциплінарного проступку, грубим та системних нехтуванням своїми обов'язками, що є несумісним зі статусом судді Конституційного суду України та виявило його невідповідність займаній посаді. Допущені суддею і Головою Конституційного суду України Шевчуком С. В. порушення Конституції та законів України, а саме видання незаконних розпоряджень, політизації діяльності Конституційного суду України та його голови, ігнорування прав суддів, порушення конституційних гарантій», - йдеться у документі.

На сайті Конституційного суду інформації про висновок комісії чи про спеціальне засідання суду наразі немає. Сам Станіслав Шевчук 2 та 3 травня взяв відпустку.

Проте напередодні з’явилась заява зборів суддів КС, у якій наголошено: навіть дострокове звільнення голови суду не зможе зірвати інавгурацію новообраного президента. Заяву підтримали 12 з 18-ти суддів КС.

Як повідомляв УНІАН, Банкова намагається провести через Конституційний суд рішення про відставку його голови - Станіслава Шевчука і відстрочити таким чином інавгурацію Володимира Зеленського.

У Верховній Раді зареєстровано проект постанови про проведення урочистого засідання Верховної Ради України, присвяченого складенню присяги українському народові новообраним президентом України Володимиром Зеленським (19 травня 2019 року).