Політолог зазначає, що виступ Зеленського базувався на простих фразах / УНІАН

Промова Володимира Зеленського на церемонії інавгурації у Верховній Раді базувалася на простих фразах, що свідчить про апелювання не до парламентарів та еліт, а безпосередньо до народу.

Таку оцінку дав політолог Олег Саакян в коментарі Главреду.

"Його промова відрізняється від тих, що були у нас раніше, тому що це малополітичний виступ. Більше особистого досвіду, переживань і апелювання до запитів суспільства, ніж формуючої політики", - сказав експерт.

Відео дня

За словами політолога, Зеленський, як і раніше, був досить скромний в обіцянках.

Читайте такожПовний текст промови виступу Зеленського у Раді (відео)

"Більше загальні фрази і загальні установки і ніякої конкретики. Він розкрив тематику щодо війни, економічної ситуації, антикорупції. Ми почули всі ті ж слогани, на яких базувалася його виборча кампанія. Апелювання до Верховної Ради, там, де її відповідальність, ми не почули. При цьому ми побачили розпуск парламенту, як очікування суспільства", - додав Саакян.

В цілому, зазначає політолог, виступ Зеленського базувався на простих фразах, повторенні простих слів.

"Це була апелювання не до парламентарів, не до еліт, а безпосередньо до народу. Промова добре написана, але погано прочитана. Очевидно, що йому ще треба набиратися досвіду публічних виступів, але вже в статусі політика. Але судячи з тексту, команда, яка його формувала, підійшла досить непогано до його написання", - уточнив Саакян.

Також, на думку політолога, промову нового президента можна вважати стартом виборчої кампанії.

"Промова Зеленського була не стільки програмною промовою президента, скільки програмною промовою виборчої кампанії лідера однієї з партій", - упевнений політолог.

Як повідомляв УНІАН, 20 травня Володимир Зеленський на церемонії інавгурації оголосив про розпуск Верховної Ради.