Парубій розпорядився зібрати засідання Ради 22 травня \ УНІАН

Голова Верховної Ради Андрій Парубій видав розпорядження про скликання позачергового пленарного засідання парламенту 22 травня.

Читайте такожЗеленський назвав причини розпуску Ради

Про це йдеться у повідомленні на сайті парламенту.

Відео дня

У розділі "Анонси подій" вказано, що 22 травня о 12.00 відбудеться позачергове пленарне засідання Верховної Ради.

У тексті анонсу зазначається: "Голова Верховної Ради видав розпорядження "Про скликання позачергового пленарного засідання Верховної Ради" 22 травня 2019 року о 12.00".

На сторінці Парубія у Twitter розміщено фотокопію звернення до нього від президента Володимира Зеленського щодо проведення такого засідання, а також фотокопію розпорядження голови Ради про проведення засідання.

У розпорядженні зазначається, що на засіданні розглядатиметься питання про внесення змін до закону "Про вибори народних депутатів України" та до закону "Про публічні закупівлі".

Як повідомляв УНІАН, сьогодні, 21 травня, під час консультацій Зеленського з керівництвом парламенту та лідерами фракцій і депутатських груп порушувалося питання про доцільність внесення змін у виборче законодавство за такий короткий період до виборів. Зокрема, голова Центральної виборчої комісії Тетяна Сліпачук нагадала, що за стандартами Організації з безпеки і співробітництва в Європі, яких Україна має дотримуватися, рекомендовано країнам - членам ОБСЄ не змінювати виборче законодавство за рік до виборів.