Cпікер підписав документ сьогодні / www.un.org

Як повідомляється на сайті парламенту, спікер підписав документ сьогодні.

Читайте такожУ Міноборони Польщі скептично оцінили ймовірність введення миротворців ООН на Донбас

Як повідомляв УНІАН, 17 березня Верховна Рада ухвалила звернення до Радбезу ООН та Ради ЄС щодо розгортання миротворчої місії на Донбасі.

Відео дня

За відповідне рішення проголосував 341 із 353 народних депутатів, зареєстрованих в сесійній залі.

Згідно з пояснювальною запискою, "прийняття постанови створить умови для звернення від імені України до Організації Об'єднаних Націй та Європейського Союзу стосовно розгортання на території України міжнародної операції з підтримання миру і безпеки, що сприятиме політичному врегулюванню та якнайшвидшій нормалізації ситуації, що склалася на території окремих районів Донецької та Луганської областей, відновленню в цих областях правопорядку, конституційних прав і свобод громадян, прав і законних інтересів юридичних осіб, створенню умов для повернення до вимушено залишених місць постійного проживання внутрішньо переміщених осіб".

Довідка УНІАН. 18 лютого Рада національної безпеки і оборони України вирішила звернутися до ООН і ЄС із проханням про розгортання в Україні операцій з підтримання миру. На думку членів РНБО, миротворча місія ООН повинна бути розміщена уздовж лінії розмежування на Донбасі й неконтрольованих ділянок державного кордону з РФ.